餐廳: 牛角日本燒肉專門店 (黃埔天地享膳坊)
資訊:

七點幾未肚餓⋯諗起之前食過牛角宵夜幾抵⋯就捱多陣等九點先食😝😝坐低後侍應推介左d宵夜特價燒肉set同埋呢期做緊既特價品"香蔥牛舌"後⋯我地就自己慢慢睇慢慢揀~我記得之前黎食有好多款單品做特價(不過係幾年前🙈🙈)⋯依家冇晒!取而代之係唔同既特價燒肉set😫😫 同埋輪流做特價既一款單品😭😭😭本身諗住嗌個$248 二人前既特價set~ 手多多掀下本menu....見到有個$208既set~ 都係5款肉~~ 問下侍應分量黎講係咪差唔多⋯佢答我宵夜果set有得任添生菜⋯同埋可以加錢要野飲放題~ 我地掙扎左一輪⋯又唔好包菜食又唔需要任飲⋯決定嗌一個$208 set再散叫好d 😝😝😝2 set 都有牛角上級牛肋肉同牛舌$208 vs $248 另外三款肉既分別係豬頸肉 vs 豚肉燒雞腿肉 vs 雞翼腹胸肉 vs 肩脊肉上排左起:腹胸肉~ 食牛肋肉之前食左呢個⋯都覺得好食!充滿牛香又juicy~~ 但之後比牛肋肉比下去😂😂😂牛角上級牛肋肉~最好食!一咬d肉汁出晒黎~ 好嫩好juicy牛味好濃😋😋 大推!完全唔駛點任何醬汁已經好夠味好好食!牛舌~輕輕燒2面就食得!佢recommend加檸檬汁~~ 牛舌好

2 set 都有牛角上級牛肋肉同牛舌
$208 vs $248 另外三款肉既分別係
豬頸肉 vs 豚肉燒
雞腿肉 vs 雞翼
腹胸肉 vs 肩脊肉
燒肉盛合
上排左起:
牛舌~輕輕燒2面就食得!佢recommend加檸檬汁~~ 牛舌好爽好味😝😝

下排左起:
豬頸肉~ 超級爽口又唔太肥 👍🏻👍🏻
雞腿肉~ 好嫩滑!

散叫左黑胡椒蜜糖豚肉 ($49)
黑胡椒蜜糖豚肉
好好食!有蜜糖甜甜地~ 唔駛燒太耐😝😝 有塊燒耐左乾左d同硬左d🙈🙈🙈 食落爽口又充滿肉汁~ 調味大加分!

食到咁上下再追加左個辛味醬汁豚肉燒 ($46)~ 其他野太好食所以唔記得影呢個😂😂😂 韓式辣醬做調味~ 幾惹味~但我鐘意蜜糖味多d 😝😝

嗌正價食品關係⋯用黃埔vip卡有95折😝😝😝

整體黎講, d牛質素好好!價錢合理!但宵夜比返特價單品我就好喇😝😝
2016-05-24
$160 (宵夜)
黑胡椒蜜糖豚肉
燒肉盛合