2023-01-31
光顧間晚上九時半, 成人價加埋一$196位,任飲任食兩個鐘,這晚我同老公食到捧住個肚走,食咗好多嘢,好滿足!一入到餐廳一條長長帶走廊,左右兩邊都放滿咗自助美食,生嘅 熟嘅 鹹嘅 甜嘅 樣樣齊。 感覺食自助餐差唔多,不過這裏有埋韓燒及火鍋提供,選擇更多樣化。不得不提,餐廳仲有提供日式料理,有我最鍾意食嘅刺身同壽司,刺身每次只可以拎三款, 最令我驚喜嘅係佢隻刺身蝦好大隻,啖啖肉,味道好鮮甜。海鮮類有凍蝦提供,凍蝦算高質,起碼肉質是彈牙的,吃得太飽太濟,亦都可以攞啲沙律菜拌燒肉,清清腸胃,去除油膩感。韓國及日式前菜,個人很喜歡韓國泡菜配燒肉一起吃,另外還有日式螺肉/涼拌蓮藕,整體味道都好正宗。50款以上各式牛肉、豚肉、雞肉、魚類、火鍋丸類及蔬菜類。 每種食材都可以因應個人口味選擇燒烤吃法或打邊爐亦可,部分肉類已經醃製調味好,相當入味,而且口味選擇都幾多樣化,好似雞翼咁 有辣有唔辣任君選擇。無論是韓燒或是火鍋食材種類非常多,雖然係放題,但係食物質素一點也不馬虎,就好似要嚟打邊爐嘅肥牛咁,熟半肥瘦,色澤紅潤,一睇就知好新鮮。一張枱有齊韓燒爐及電磁爐,可以一次過滿足韓燒及火鍋嘅慾望。 雖然今餐全晚
一張枱有齊韓燒爐及電磁爐,可以一次過滿足韓燒及火鍋嘅慾望。 雖然今餐全晚都好忙,又要望住燒,又望住食,但係真係好滿足。
燒五花腩超好食,肥瘦均稱梅花間竹,燒到表層有少少焦脆效果非常香口 ,肉質有咬,而且非常juicy。
最後一定要留肚食甜品,餐廳除咗有提供自家製甜品之外亦都有現成嘅雪糕雪條提供,個人好喜歡自家製啫喱,煙韌有咬口,有多款口味提供,味道又唔會太甜。