2023-02-07 36 瀏覽
天氣凍凍地,友人帶咗我黎屯門花月宮試一試宮廷風嘅邊爐侍應安排咗我哋坐卡位,非常闊落推薦沙嗲醬~點牛肉食超夾打邊爐最緊要緊係個湯底~而依度有好多種類選擇湯底可雙併👭🏻但美中不足只有4款可以雙併:特色沙嗲,冬瓜瑤柱,四川麻辣,芫荽皮蛋(最貴價錢 +$20)。見今日凍凍哋,就揀咗最傳統嘅胡椒豬骨煲啦花月宮豬骨煲 $298好足料,足足有3個豬筒骨,再配上大量嘅黑胡椒粒,愈食愈出香濃嘅胡椒味。而中途加湯,都係加返豬骨湯底,唔怕食食下唔夠味澳洲A5和牛牛小排 $288肉質偏淋滑,唔會太重油脂。 適合鍾意食唔太肥膩牛肉嘅朋友仔黑松露餃 $68必試之選~係餐廳手工製嘅餃🥟當中嘅蝦滑,瘦肉同黑松露好夾 ,而且比例岩岩好皇帝菜 $48超級新鮮,無渣👍🏻😍同友人笑言可能係因為新界菜🌱🥬所以咁新鮮😂🤭自家製脆炸有骨黃門鱔魚皮 $88出面比較少有係連埋魚骨,而職員都大推薦,係用黃門鱔魚皮連骨做嘅,仲要係即叫即炸,熱辣辣,脆卜卜放埋落湯底度點一點仲正,吸哂豬骨湯嘅胡椒味自家製花月桔 $68打邊爐算偏熱氣,我哋就揀咗餐廳自家製嘅花月桔味道就似鹹柑桔🍊,好解渴又下火另外值得一讚係餐廳服務好好,會貼心幫手加湯,清理枱上
天氣凍凍地,友人帶咗我黎屯門花月宮試一試宮廷風嘅邊爐

侍應安排咗我哋坐卡位,非常闊落

推薦沙嗲醬~點牛肉食超夾

打邊爐最緊要緊係個湯底~而依度有好多種類選擇

見今日凍凍哋,就揀咗最傳統嘅胡椒豬骨煲啦

花月宮豬骨煲 $298

而中途加湯,都係加返豬骨湯底,唔怕食食下唔夠味

澳洲A5和牛牛小排 $288
肉質偏淋滑,唔會太重油脂。 適合鍾意食唔太肥膩牛肉嘅朋友仔

黑松露餃 $68

皇帝菜 $48

自家製脆炸有骨黃門鱔魚皮 $88

放埋落湯底度點一點仲正,吸哂豬骨湯嘅胡椒味

自家製花月桔 $68
打邊爐算偏熱氣,我哋就揀咗餐廳自家製嘅花月桔
味道就似鹹柑桔🍊,好解渴又下火

另外值得一讚係餐廳服務好好,會貼心幫手加湯,清理枱上嘅嘢
成餐飯都食得好開心,食飽飽,暖笠笠
見到餐廳晚市都有點心,下次可以黎試一試點心,飲個夜茶🫖