2022-11-18
一早就係網上book左,係remark都打左要坐outdoor rooftop,但擔心餐廳睇唔到我嘅remark,所以想打電話問,但電話每次都busy無一次成功有人接聽。當日我地book左15:30,但一去到職員就話outdoor rooftop 要到18:00先開放,所以唯有就坐室內,室內嘅環境俾我想像中靚同幾chill。佢有一個長bar枱,餐廳落地玻璃窗,陽光照入餐廳,令到個環境好舒服。我地去果個時段只有snacks menu,我地叫左Satay Skewers,Who doesn’t love fries同bread & dip platter. Satay Skewers佢有雞肉同豬肉揀,我哋揀咗雞肉,雞肉燒得好香有陣陣嘅香茅味,而且個沙嗲醬都好好味👍🏽Who doesn’t love fries我哋揀咗黑松露味,佢唔係配黑松露醬,係喺啲薯條上面有少少黑松露粒,薯條炸得幾香脆,但黑松露味唔算好濃郁。Bread & dip platter配咗三個醬料,三款醬料配麵包都好味!黎到呢度甘chill,點少得叫返杯野飲,俾佢啲cocktails名吸引左,啲名改得好盞鬼🤭我哋叫咗If No
Satay Skewers
Who doesn’t love fries
Bread & dip platter
配咗三個醬料,三款醬料配麵包都好味!
黎到呢度甘chill,點少得叫返杯野飲,俾佢啲cocktails名吸引左,啲名改得好盞鬼🤭我哋叫咗If Not Now, When?同Jealousy is killing me!
Jealousy Is Killing Me!
If Not NoW, When?
呢間餐廳坐得幾舒服,都幾適合同朋友傾吓計chill下,下次想試吓夜晚黎,上rooftop飲下野😉