2008-09-14
和屋企人一行十一人到訪泉章居旺角總店聽屋企人佢地講, 話d鹽焗雞同小菜都好正可能我地人人其望太大, 所以都算有d失望. 有好的, 有不滿的. 都係果句, 一出左名之後就總沒有以前的那麼好.我地book左7點, 去到已經兩層滿晒, 出面有好多人等位我地叫左:例湯 -- 冬瓜湯,吾多似一般的味精湯 , 煲得幾好飲 , 味道好清。招牌鹽焗雞 -- 真係好大隻雞 , 仲有只能在香港先食得到的雞味, 鹽味滲入晒d雞肉梅菜扣肉 -- 腩肉肥得黎真係好正, 久不久先食一次就豁出去啦。加埋d梅菜同個汁真係好正,可惜真係實在太飽, 不能送白飯炸鮮奶 -- 又是一樣泉章居的招牌菜, 一定會搵黎食. 但係依度既同我相像中有d分別 , 鮮奶味道唔係好夠濃 , 不過外層炸得金黃色又脆口 , 尚算滿意. 不過相比之下我會推介滔香的蜜瓜味炸鮮奶中式牛柳 -- 賣相一般, 個汁好紅, 味道都係一般咕嚕肉 -- 個汁同中式牛柳一樣炸大腸 -- 味道沒有大俳檔的那麼好, 臭味就一流最後評價: 整體味道尚算一般, 去到一定要叫招牌菜, 否則其他小菜味道就麻麻,加上不便宜.
聽屋企人佢地講, 話d鹽焗雞同小菜都好正
我地book左7點, 去到已經兩層滿晒, 出面有好多人等位
我地叫左:
中式牛柳 -- 賣相一般, 個汁好紅, 味道都係一般
咕嚕肉 -- 個汁同中式牛柳一樣
炸大腸 -- 味道沒有大俳檔的那麼好, 臭味就一流