2013-08-10 995 瀏覽
之前一日想訂位,原來兩人無得訂。幸好六點半未太多人,不用等位。一坐低就叫燒鯽魚,平時食開燒鯽魚要等成半個鐘嘛。另外,多叫了咸魚炒芥蘭、生蝦刺身、泰式炒粉絲。生蝦($68)當然先到,蝦頭沒有炸過,上面沒有平時食開一片片的蒜片,只有蒜蓉、魚露同辣碎。但生蝦倒是新鮮同乾淨,沒有烏漕o既冰塊墊底燒鯽魚竟然15分鐘到,心感不妙。打開一試,果然無味,入面做得形似,有香茅、蒜等插在魚身,但魚肉無香料味之餘仲一好碎。可取之處真係平,$65 大大條。咸魚炒芥蘭($40): 無咸魚味,個菜係濕底,本身唔太鐘意有汁o既野,所以好失望。平時食開都唔會成碟水汪汪泰式炒粉絲 ($4x): 係一個好普通o既炒粉絲,比較似中式。因為唔酸唔辣之外,無應有o既花生碎等配料,騙不了我這泰菜愛好人!!總括來說,呢度係條魚平,其他價位跟外面正宗泰菜差無幾。可讚o既係,小店kitchen 乾淨(去washroom 時assess過),店員友善。如果經開當食中菜/普通一餐飯未為不可。小店乃泰人基督徒開設,少有的吧。

一坐低就叫燒鯽魚,平時食開燒鯽魚要等成半個鐘嘛。
另外,多叫了咸魚炒芥蘭、生蝦刺身、泰式炒粉絲。

小店乃泰人基督徒開設,少有的吧。
2013-08-10