2019-10-10 881 瀏覽
最近迷上食素食。 依間近近地,就試一下。依間店係山林道 完全係一間好日系感覺既素食店 感覺好舒服依間素食自助餐限定時間90分鐘 價錢方面都唔算貴 同一般素食自助餐價錢差不多 但係依間食物款式比我以往食既多 賣相都相當新式及吸引 一位大約係$168 睇單發現係冇收加一的 唔知係咪我睇錯今次我選擇左食晚餐時間 可能時間已經比較夜 所以人流並唔多 熱食大概有10款以上 都有沙律吧 甜品吧 同埋前菜區 食物款式比我想像中多好多最推介係椒鹽薯仔 唔會好咸 口感都好特別 還有就是牛油果醬包 味道湯有1款 今次去胡椒湯 由於上次去另一間既時候飲過個味太難頂 今次就冇飲 同埋仲有粉葛湯,清清地 唔會太重味精味 好有住家菜味道。另外有飲品 有2款凍飲 以及2款熱飲 不過要重點推薦既係佢既飲品 :桂圓水果茶 。味道口感不錯 不會太甜 除左熱食 湯 點少得甜品。甜品係我食過既素食店(雖然唔算多)入面最多 岩哂中意食甜品既人呢 推薦的就是楊枝甘露 超多西米 又品會太甜 到最不枉此行既一樣食品了-雪糕 位置唔明顯 係甜品區旁邊既牆角 最估唔到係有沖繩海鹽味既雪糕 雪糕都係好岩素食既人食 味道超級好 如題 點解我
最近迷上食素食。 依間近近地,就試一下。
依間店係山林道 完全係一間好日系感覺既素食店 感覺好舒服

桂圓水果茶
除左熱食 湯 點少得甜品甜品係我食過既素食店(雖然唔算多)入面最多 岩哂中意食甜品既人呢 推薦的就是楊枝甘露 超多西米 又品會太甜
甜品

到最不枉此行既一樣食品了-雪糕
沖繩海鹽雪糕

如題 點解我會話依間係環保為先既素食店 ? 環保當然唔係指啲野食重整熱戈啲 而係依間素食店係會比你外帶食品 因為是次我地食得比較晏 啲職員會問你要不要外帶 唔係話你貪心 而係依間店鋪是不主張浪費 所以希望客人會帶走食物 唔洗浪費今天的食物 如果客人真的不帶走 當然依間也會做廚餘收集。 但以咁多店鋪黎講 其實真係罕有 。都係我覺得值得再食既店鋪 。
員工也是十分有禮貌和熱心 , 絕對值得再來呢
桂圓水果茶
甜品