2018-02-12 255 瀏覽
星期日既觀塘好多餐廳都休息,菠蘿包癮起,華嫂又冇開,於是去東廣場食住個翻版先啦。下午茶時間諗住快食個茶記再去食雞蛋仔 點知落左單 一等就等左20分鐘,初初以為漏單,店員話焗緊 咁一心期待熱辣辣新鮮出爐既菠蘿包啦 點知等到既係我破碎既心。。有睇開dorfoodie既朋友都知我有幾迷戀出爐菠蘿包架啦,食到個唔新鮮既菠蘿包真係會傷心一日,更慘係搞到我趕唔切食恆發😫厚切午餐肉炒蛋菠蘿包 $29 😋: 2/10價錢係唔貴既 但味道真係完全唔成正比。等左20分鐘,個菠蘿包一攞到黎我已經好想喊出黎個包究竟放左幾多個鐘先焗返熱?睇下菠蘿皮 腍到。。。菠蘿包個皮喊脆係死罪黎架嘛 而且午餐肉同炒蛋都太油 成個包索哂油濕哂咁,食完成手都係油!1. 午餐肉真係厚切2. 炒蛋份量都唔少所以有2分😑呢排運氣都唔太好 成日都中伏🤦🏽‍♀️

厚切午餐肉炒蛋菠蘿包 $29 😋: 2/10

個包究竟放左幾多個鐘先焗返熱?睇下菠蘿皮 腍到。。。

1. 午餐肉真係厚切
2. 炒蛋份量都唔少