2006-04-11 6 瀏覽
五六年前喺沙嗲王食過一次, 感覺係唔係咁好食, 唔抵食, 服務又一般, 五六年以來一直都冇再幫襯. 直至呢排喺食評再一次見到沙嗲王,發覺好多人都對沙嗲王嘅感覺都唔錯, 所以決定再俾多次機會佢.因為我想試冬蔭公, 所以我就叫(強迫)男朋友仔叫好多人都話好好食嘅白咖喱朱扒飯. 結果我地一行三人叫咗 :白咖喱朱扒飯- 外面炸得脆, 裡面又鬆軟, 白咖喱又香, 真係好好食冬蔭公鷄扒粉絲- 冬蔭公唔夠香濃, 鷄扒都幾大件, 反而粉絲最好食, ok冬蔭公唔記得咩肉骨串粉絲- 試咗一舊肉骨串, 都幾好味海鮮薄餅- 食唔到有咩海鮮喺裡面, 不過好彩係唔多油又夠乾身, 一般鮮茄芝士焗餃子- 冇乜芝士香味, 餃子咁樣整法原來唔係咁好食, 都係一般龍蝦湯- 飲得出唔係罐頭湯, 有少少龍蝦, 味道都幾好, 不過我覺得唔夠杰身, (因為我喺之前嘅食評都講過西湯嚟講我鐘意飲一d杰身嘅湯)香艼咖啡- 呢個好好味, 仲好飲過一d專門食台灣嘢嘅地方, 快D去試啦, 而家全部嘢飲都做緊半價呀估唔到事隔六年無論嘢食, 價錢同服務都有好大改變, 值得一讚. 不過小食仍有改善空間, 要繼續努力

冬蔭公唔記得咩肉骨串粉絲- 試咗一舊肉骨串, 都幾好味