(非會員)
2009-10-12 8 瀏覽
有屋企人生日,被繳請去呢間餐廳食飯(事前唔知係食buffet,亦唔知係去科學園)一入到去,嘩...煙霧迷曼,以為火燭呀,再行,以為自己去咗廚房到食飯我哋一行11個人,佢竟然安排2張枱俾我哋,而唔係一張,要我哋分開前後排坐仲要安排我哋坐向攞嘢食側邊,本來都係好事(對正常buffet嚟講囉),但呢間....成日都有一條好長嘅人龍向到排隊攞嘢食,向你張枱旁邊排囉,睇住你食嘢咁囉都唔知點解,咁大間餐廳,又咁多個bar area,但佢要將所有嘢食迫埋向一個角落,係咪咁樣睇落去會多d嘢食?把鬼啦,一眼見哂,多極有限!仲要無時無刻都有一條長長嘅人龍排隊攞嘢食,個個又帶住條手帶,攞住隻碟,好似監犯咁排隊攞飯俾錢時,佢又會俾兩張飛你,一張係湯,一張係蝦....真係唔明,點解湯同蝦都要限量,又唔係咩名貴嘢,仲話泰式buffet,連泰式魚翅都冇呀!佢都有蟹,但霉架,佢又有青口,但有怪咪囉! 甜品? 得涼粉同唔知咩糕(因為唔同色都係同一個味---超甜) 連泰式粟米糕,芒果黑糯米都冇呀!我成晚只係食咗so called瑞士雞亦,同蘋果salad,唔係話好食所以食,而係跟本其他嘢都唔好食,呢兩樣係可以擺入口咁囉啲

啲咁嘅質數同嘢食仲可以收位位hkd150,真係下次有人請都唔去

已經包括所有食物
原隻雞亦同奀廋雞槌,冇咪好"un"
ribs係攞湯時佢"配給"俾你,冇味,冇sauce
2009-10-11