2018-04-06 126 瀏覽
本身好鐘意食Tokyo Cheese Factory嘅芝士餅,知道佢開咗cafe同有雪糕賣,已經係完全雙眼發光,呢日終於有機會嚟試下。原來佢嘅裝修都好特別,中間嘅幾張枱仲有牛奶桶做櫈,同買餅乾送嘅牛奶桶好似,寧願旁邊嘅梳化櫈都要坐佢。連牆上嘅鏡子都印咗佢嘅logo!!飲品有唔少選擇,有凍有熱,有咖啡有唔係咖啡嘅,但兩款熱咖啡類會有佢嘅牛牛logo,咁就當然揀哂佢吔。飲落去都唔錯,都比得上連鎖店嘅質素。食物方面有鹹點,有芭菲杯,但只有cake set 有牛牛圖案,我又畀佢吸引咗,兩款都揀cake,仲配埋軟雪糕。本身係跟牛奶雪糕,可以加錢轉Milk Cheese或者Cheese味雪糕,超鐘意芝士嘅我就揀咗轉芝士味,芝士味冇想像中咁濃,唔會太滯。牛奶味就好日本feel,好濃味。而兩者都好滑好好味!!抹茶芝士蛋糕嘅抹茶同芝士味配合得剛剛好,唔會其中一樣太濃,食落又夠清新,細細件,試小小,份量啱啱好。Tiramisu roll真係第一次見,其實就係將平時tiramisu嘅配料變成蛋卷狀,最欣賞係佢中間嘅忌廉,雪得有點硬,滑之餘口感好特別。下次可以外賣佢嘅雪糕食

連牆上嘅鏡子都印咗佢嘅logo!!

Latte

Cappuccino

Matcha Milk Cheese Cake with Soft Cream

Tiramisu Roll with Soft Cream

下次可以外賣佢嘅雪糕食