中環蘭桂坊入邊有一間手做安格斯牛肉漢堡,叫Burger Bar. 今日約咗朋友去老蘭,順路去一試。向蘭桂坊方向一路向上行,然後轉過彎就會見到。大蘑菇扒漢堡(加酸瓜)蘑菇好juice,厚切新鮮嘅蕃茄,唔少得塊安格斯漢堡扒,好香又多肉汁。仲可以加自選配料,我就加咗酸瓜。超級大份,我一口咬唔哂,所以問佢地要刀,切開咗再慢慢食,食到舔哂手指。(佢地有手套提供)佢個平面圖真係好犀利。好正呀流心芝士漢堡朋友要咗呢個流心芝士漢堡,同我嗰個嘅分別就係,少咗蘑菇,但係多咗流心芝士,呢個嘅高度雖然冇我嗰個咁高,但係我朋友話佢嘅安格斯,真係好香好juice.炸薯角可能細個去食麥當當嘅習慣,似乎食漢堡包離唔開食薯角或者薯條,佢哋嘅薯角好新鮮,唔係急凍或者返炸,即叫即炸。炸魷魚圈一心去食漢堡包,我哋冇諗過炸魷魚圈會咁好食,可能新鮮熱辣嘅關係,又或者魷魚靚掛,我哋都唔理熱氣,全部食晒,睇相都好似聽到佢crispy 。如果配啤酒應該仲正,可惜我哋要揸車。咁啱我哋個位就望到佢製作,睇住佢將一個個漢堡包整出嚟,唔知點解我一邊食一邊都好有成功感。(cooking mama上身)佢仲有好多其他款漢堡,當中嘅英式早餐漢堡,下
向蘭桂坊方向一路向上行,然後轉過彎就會見到。

Steak  Mushroom  Beef  Burger

大蘑菇扒漢堡(加酸瓜)
佢個平面圖真係好犀利。
好正呀
招牌流心芝士漢堡

流心芝士漢堡

炸魷魚

炸魷魚圈
一心去食漢堡包,我哋冇諗過炸魷魚圈會咁好食,

佢仲有好多其他款漢堡,當中嘅英式早餐漢堡,下次去試吓,好似可以好慳時間就食完一個英式早餐嘅感覺。哈哈

仲有,侍應好有禮貌,同朋友開心咁傾吓計點下醬食完呢餐。
2018-08-19
Steak  Mushroom  Beef  Burger