2017-05-08
媽媽有幾位好姊妹,其中一位 EE 由細到大都好鍾意送小禮物俾我, 當我大個咗搵到錢嘅時候,每逢同媽咪慶祝,通常都會叫埋呢位 EE所以我母親節係要分開幾日食飯架!今晚選了一間有特色,因為 EE LOve Jesus好有愛的小店。一入門口就見到好迫嘅挪亞方舟,好搞笑晚餐價錢不貴,媽媽跟EE都選了套餐。Cafe paradise Set dinner 先上 Soup,今晚係香濃嘅蘑菇湯.Garden green salad 啱晒想減肥嘅我,清新到不得了。Main 我一般都鍾意食牛嘅,柚子蜜燒焗厚切美國牛仔肋骨 $178。有三大塊咁多,share 都夠食。我點的是medium,一上枱已經聞到肉香切開看到粉嫩的顏色,入口肉質柔嫩而且多汁,一切都剛剛好EE 點了巴黎式紅酒慢煮紐西蘭羊膝 $178,看到非常 surprise 的大件手臂咁粗嘅羊膝,羊肉味十足,有嚼口,幾好吃的。巴黎式紅酒慢煮確實令肉質份外嫩滑忍不住點了一個香口小吃,辣辣芝麻雞翼 $45。好食到我一個人可以食晒4只又香又脆,非常惹味。荔枝梳打不過不失Set 附送的甜品,berry 酸酸甜甜幾清新。我好想食cake,所以加錢要件Choc
荔枝梳打不過不失
Set 附送的甜品,berry 酸酸甜甜幾清新。
我好想食cake,所以加錢要件Chocolates濃郁嘅朱古力味