餐廳:coffeeflow (荔枝角)地址:荔枝角青山道800號饒宗頤文化館G座地下1及3號舖唔知大家有無去過荔枝角嘅饒宗頤文化館睇展覽👒?上到中庭位置,果到最近開咗間新嘅文青打卡Cafe——coffeeflow,21/3仲喺佢哋嘅grand opening🎉,佢哋主打輕食、甜品同飲品,最重要嘅喺Cafe每一個角落,由外至內都有好多打卡位😍,枱上仲有唔同嘅金句,比你喺煩亂嘅生活當中有一絲反思空間💭「先處理情緒,再處理事情」「堅持自己相信的事情,相信自己堅持的一切」以輕食嚟講價錢有少少貴,同埋未必會夠飽,但係喺Cafe入面咁多打卡位真喺值返晒😎,今次就叫咗兩款輕食同兩款飲品:Lobster roll with salad $88Black truffle crab drip with toasts $88Latte (+$5)Apple juice with sparkling water (+$8)坐咗喺近門口嘅沙發位🛋️,枱上寫住「你可以盡情地快樂,也可以放任地悲傷」,而呢刻我選擇快樂咁享受呢一餐🤤接近12吋長嘅鬆軟熱狗包,長到兩隻手都拎唔晒😆,麵包夾住一粒粒爽口龍蝦肉🦞,加埋沙律醬同
餐廳:coffeeflow (荔枝角)
地址:荔枝角青山道800號饒宗頤文化館G座地下1及3號舖

唔知大家有無去過荔枝角嘅饒宗頤文化館睇展覽👒?

「先處理情緒,再處理事情」
「堅持自己相信的事情,相信自己堅持的一切」

Lobster roll with salad $88
Latte (+$5)

接近12吋長嘅鬆軟熱狗包,長到兩隻手都拎唔晒😆,
麵包夾住一粒粒爽口龍蝦肉🦞,加埋沙律醬同乾蔥,每一啖都好豐富!
黑松露蟹醬擺放咗喺咖啡杯入面,多士就有五塊,
用匙羹舀起蟹醬,搽滿香脆嘅多士上面,一啖一滋味,仲食到一絲絲蟹肉,相信就算我一個人都可以食晒呢兩個輕食🤪

嚟到咖啡店又點可以唔叫杯咖啡飲吓呢?我就叫咗杯有心型拉花嘅熱Latte☕️,另外仲有唔同嘅signature drinks同housetea等,
唔知呢杯有汽蘋果汁又吸唔吸引到你呢🍹?
2021-03-19