2009-11-20 2 瀏覽
8個人去食lunch,早1個星期訂位,超多人!去到有3個同事叫lunch set,其他散叫。lunch set既價錢和散叫差唔多,只係多左杯野飲。坐左無耐,見隔離檯個兩位小姐埋單,還在奇怪點解2個人食一盤既炒金邊粉都夠飽既時候,佢地已向經理投訴,話野食黎得好慢,要cut左另外一碟喎!而我地,情況一樣,除左3個lunch set係正常速度出現外,其餘5份食物......簡直係經典呀!等左3、4個字,好彩我和同事share食物,先上左一碟星洲炒米,如果唔係就餓死啦。好奇怪,星洲炒米唔係黃色架咩?點解會橙橙紅紅既,而且仲唔辣!見其他檯,上得最快既係海南雞飯......出極都係海南雞飯......等呀等,等到花兒也謝了,催左無數次單,個肥仔經理都只係識話幫我地跟下(但無入過廚房),話黎緊,話2分鐘後到(最後超過5分鐘才到)!最後,4碗海鮮喇沙麵同時抵達,其中一碗竟然走蝦(?!),搞到我地要叫佢地再上!真係唔係好明!海鮮喇沙麵既喇沙湯底應該ready晒,碌下麵碌下海鮮,點解要搞超過半個鐘先黎到呢?聽講個日既廚房唔係平時個班人喎~~或者咁呀,等佢地幾時係正常個班人先再去食啦!
8個人去食lunch,早1個星期訂位,超多人!

去到有3個同事叫lunch set,其他散叫。

lunch set既價錢和散叫差唔多,只係多左杯野飲。

聽講個日既廚房唔係平時個班人喎~~

或者咁呀,等佢地幾時係正常個班人先再去食啦!

2009-11-06