2018-04-08 153 瀏覽
朋友話呢間糖水鋪由細食到大,就算唔係住係附近都會特登黎食,今日同佢經過呢度就試下啦!我地嗌左一碗大團圓(三粒芝麻湯圓、芋圓、番薯圓、小丸子、黑糖薑茶),一碗香芋甘露同埋一碟芝士薯條。芝士薯條零誠意!一塊芝士放上去焗就算,直頭係難食!雖然係$25貨仔,但你咁冇誠意就唔好擺係鋪頭賣啦芝麻湯圓、芋圓、番薯圓、小丸子就正常水準,冇乜特別。黑糖薑茶就好重薑味,不錯!之後我仲買左碗圓子紅豆湯外賣比男朋友(因為本身係我自己都想食,科科)圓子紅豆湯係包括:紅豆湯、芋圓、番薯圓、珍珠,但佢落左單先話冇晒珍珠,我問佢咁你加第二啲野比我囉小丸子個啲,佢堅持話唔得,咁算囉食少樣囉!番到屋企之後發現碗野得紅豆湯,一粒芋圓都冇!!!冇珍珠都算,一粒野都唔比我,得番啲紅豆!嬲到爆炸!!!

大團圓

2018-04-07