2021-05-09 80 瀏覽
終於明白前幾個負皮點樣嚟⋯一行三人打算慶祝媽媽節,見啲評論唔錯就book 位去食,又見到個場都幾多人食應該正常我哋唔太肚餓,所以一開頭打算散叫啲肉嚟食,但佢不斷sell我哋食套餐同埋貴啲嘅肉,呢個都算啦,我哋最後叫咗個二人套餐。叫完之際佢已經叫我哋之後再加野食,當下係覺得佢循例上驚我哋唔夠食。啲肉上咗之後佢又叫我哋加嘢食。前後有成三四個人叫咗我哋五至六次加嘢食,問我地要叫啲咩食。整整吓個感覺就唔係咁好,有少少夾硬要我哋叫多樣嘢食嘅感覺。我分別問咗兩個人點解我哋要加嘢食,一個就話因為我哋三個人,但係叫咗個二人餐;另一個人就話係因為前菜俾咗三個人嘅份量我哋,但係佢前菜係免費refill 。。。我地真係食唔落,所以無再加嘢食,埋單嘅時候有個人居然話我哋仲有一樣嘢食未叫🤯我覺得好奇怪就係佢一早冇同我哋講有最低消費,而Menu上邊亦都冇寫。究竟每人係要叫最少一碟肉?定係每人最少要食一個指定金額?我哋埋單三個人$940。如果我哋唔叫套餐就咁叫三碟肉係咪就唔使我哋加嘢食呢?個感覺有少少似比人劏咁🙄講返嘢食,質素真係好一般,人蔘雞湯冇人蔘味,石鍋飯又普普通通,啲肉又唔係特別出色。
終於明白前幾個負皮點樣嚟⋯

2021-05-08