2015-11-06 1195 瀏覽
同事結婚去飲,坐商場巴士到達,上到電梯大堂,完全見唔到間酒樓,仲以為去錯樓層,入門有條好靚白樓梯,場地好靚!樓底高,店員坐低就招呼飲品!蜜月鴻運乳豬全體:阿熱!皮脆肉嫩!唔會過肥!錦繡鴛鴦蚌:蔬菜爽口,啲蚌太碎!無乜口感百花釀蟹鉗:大大件,夠熱!蝦膠好彈牙!瑤柱鮮菇燴金蔬:瑤柱多,小棠菜爽口,草菇煙韌,味濃仲要唔會過鹹!好味蠔皇原隻鮮鮑:賣相好吸睛,鮑魚彈牙!炆得入味!西蘭花爽口!紅燒竹笙雞絲大生翅:夠熱,夠味!雞絲多,唔嚡!其實翅並唔多!不過最好大家唔食魚翅清蒸大海斑:蒸得幾滑,蔥絲爽口!當紅一品燒雞:皮脆,肉唔嚡!雙喜炆伊麵:煙韌入味!美滿炒飯:乾身煙韌!美點雙輝:桂花榚清甜,杏仁酥香脆百年好合 (紅豆沙):好濃!紅豆好大粒!煲得透!唔會過甜!正!食物真係唔錯!菜色雖然係正常婚宴菜,但每樣水準都保持到!好味!店員服務正常!上菜收碟正常!仲會同我哋傾偈!我要影食物相都相當配合!有時我傾偈睇唔到上菜,佢會開聲提我!加分!

入門有條好靚白樓梯,場地好靚!
樓底高,店員坐低就招呼飲品!

乳豬
蜜月鴻運乳豬全體:阿熱!皮脆肉嫩!唔會過肥!

錦繡鴛鴦蚌
錦繡鴛鴦蚌:蔬菜爽口,啲蚌太碎!無乜口感

蟹拑
百花釀蟹鉗:大大件,夠熱!蝦膠好彈牙!

瑤柱鮮菇燴金蔬

鮑魚
蠔皇原隻鮮鮑:賣相好吸睛,鮑魚彈牙!炆得入味!西蘭花爽口!

大生翅

蒸大海斑
清蒸大海斑:蒸得幾滑,蔥絲爽口!

燒雞
當紅一品燒雞:皮脆,肉唔嚡!

炆伊麵
雙喜炆伊麵:煙韌入味!

炒飯
美滿炒飯:乾身煙韌!

美點相輝
美點雙輝:桂花榚清甜,杏仁酥香脆

百年好合 (紅豆沙)

2015-10-30
百年好合 (紅豆沙)
炆伊麵
燒雞