細細個就鍾意睇鬼太郎,作為妖怪迷嘅我,當然要朝聖一下呢間以妖怪大圖鑑做主題嘅特色餐廳啦!🤩一出升降機已經有驚喜!係單眼獨腳嘅唐傘小僧呀,企喺度迎接客人好可愛😍 而用餐區就用上一連串大型電子屏幕顯示各式各樣嘅鬼怪,會不停跳轉,要捕獲心儀嘅鬼怪大家要落足眼力同俾啲耐性喇!😳大飽眼福過後,就要諗吓食乜喇~知道呢度嘅拖羅非常出名,不過又想試埋其他刺身,一於就嗌個乜都有嘅刺身拼盤啦🙆🏻‍♀️ 有中拖羅、赤身、金木鯛、深海池魚、北海道帶子同埋三文魚子等多達十款,味道由淡至濃。果然係名不虛傳呀,最鍾意都係中拖羅,油脂豐富,入口即溶👍🏻 北海道帶子厚身綿密,極富彈性,鮮味十足。三文魚子入口爽滑,味道鮮鹹,魚油滲入口中,幸福滋味湧上心頭🥰🥰