2019-03-18 241 瀏覽
終於回歸香港喇出走左咁耐,返到元朗有D唔慣多左形點,多左好多人,物價又高左⋯⋯少左D小店,例如<好包>咁⋯⋯但又多左好多新食店,可以慢慢試呢間麵店係千色附近,細細間,有日同阿媽買完餸就坐低食左個晏喜歡食撈嘢同米線嘅我,毫不猶豫就揀左個撈米線加牛𦟌走芽菜牛𦟌好入味呀~正但米線就太淋了..個肉醬都好惹味,好濃味嘅不過唔知係咪肉醬份量多左少少定多油嘅關係,之後覺得都幾咸同油膩食左一大半之後就開始滯滯地..不過撇除呢樣,個味道係好好嫁~娘親大人就叫左京醬撈粗,配料係有少少唔同嘅,配左黃豆同青瓜絲手工麵真係幾好食,煙煙韌韌的,黃豆是淋的,牛柏葉都爽環境方面,係小店,不過都算坐得舒服,有少少deisgn嘅裝修相信之後間唔中都會幫趁下嘅...

少左D小店,例如<好包>咁⋯⋯

但又多左好多新食店,可以慢慢試

呢間麵店係千色附近,細細間,有日同阿媽買完餸就坐低食左個晏
喜歡食撈嘢同米線嘅我,毫不猶豫就揀左個撈米線加牛𦟌走芽菜
牛𦟌好入味呀~正

但米線就太淋了..

手工麵真係幾好食,煙煙韌韌的,黃豆是淋的,牛柏葉都爽

相信之後間唔中都會幫趁下嘅...
撈米線加牛𦟌
元帥京醬麵 (粗麵)加牛柏葉
題外話/補充資料: 之後因此咸太油就左叫左杯凍檸茶。。但係無加到糖。。 算,橫掂都油膩,無糖就當清下個口同喉嚨啦。。 有一次等外賣果陣,有個待應都無咩禮貌,已經唔會expect你微笑, 但就眼超超咁...omg 我做左D咩..俾外賣果陣..我手已經遞左出黎,佢照係凳,呢下都幾無禮貌,完。
2019-03-12
撈米線加牛𦟌