銅鑼灣啲商業大廈其實有好多唔同嘅嘢食,今日同同事就試咗一間係永光中心🏢樓上嘅餐廳。呢間餐廳個名係全英文,食嘅係西餐,正路黎講應該係食西式fine dine 類嘅餐,點之食落先發現原來係一間西式presentation嘅港式茶餐廳餐🤨(簡單啲黎講就係好味啲嘅龍門以fine dine 嘅形式去上碟)。餐廳環境都算唔錯,地方雖然細,但感覺都唔會太迫。嘢食方面,我哋叫咗個白汁豬扒飯🐷、肉醬長通粉同埋有啲似Pepper Lunch嘅蛋鐵板飯,味道其實唔錯,但係價錢(以茶餐廳來講)就真係有啲貴💸(七十幾蚊一個人)。我哋食完先發現原來OpenRice訂位係有八折,仲要其實好容易就訂到,如果有八折,個價錢就茶餐廳價,但enjoy 到fine dine 嘅presentation,性價比都尚算可以😌。

餐廳環境都算唔錯,地方雖然細,但感覺都唔會太迫。

2021-10-05
5 分鐘 (堂食)