食物無乜好食唔好食,都係普通甜品,芒果量算多而且都甜,價錢唔貴,只係咁嘅服務真係背脊骨落。.我好有禮貌咁指住餐牌入面有張相好似係一個 set 咁嘅物體「請問呢個係咪 set 嚟㗎?」肥佬紋身店員:『呢張只係一張相!』我心諗 JM9?我得罪咗你?.我懶睇字,決定有相篤相,點知店員極度不耐煩,我篤親都話個甜品生得大份,一個人食唔晒。其實如果你唔想賣大份嘅甜品,或者嫌客人食得慢阻住你做生意,你可以同客人講沽清,「甜品生得大份」呢個回覆作為客人我淨係覺得你好無家教同極無禮貌。.再講,客人叫乜你咪落乜囉,叫咗食唔晒都要埋單㗎啦,你有需要擺啲極其厭惡、極不耐煩嘅樣同態度出嚟?.如果唔係出面咁熱我 friend 唔想再行,隔離排晒隊得你呢度有位,我已經起身走咗了。.我自問個身唔似店員咁有陣汗臭味、亦自認為自己十分之有禮貌,但係由入鋪嗰一刻,到離開嗰一秒,都只係感受到店員嘅黑面同無禮貌。.我哋20零分鐘食完去埋個廁所就準備走,店員粒聲唔出走埋嚟清枱、fing 條毛巾落嚟抹枱,再劈個餐牌落枱面,你都係想趕客走啫,咁我咪走囉🤷🏻‍♂️.20分鐘食完嘅男客就趕,我哋後面嗰枱由我地入舖到食完起身都仲傾緊偈嘅兩個
20分鐘食完嘅男客就趕,我哋後面嗰枱由我地入舖到食完起身都仲傾緊偈嘅兩個女仔就唔趕,有性格呀肥佬👍
我知你得一個人睇舖,你忙你做到炆憎,但係你唔應該咁樣對客,你要發脾氣應該對住你老闆發。
Anyway,希望你哋可以 keep 住呢個態度待客,然後每個月都輸少少,輸到個約完為止,咁嘅態度做生意包你長輸長有😉
2025-08-22
$58 (宵夜)