2019-04-28
見有咁多人like, 今早特登從屯門坐車出荃灣慕名去一試。一個人去食茶餐,搭枱係常識。但係樓面個阿姐態度惡劣,要我轉左四次枱,當D單身客人好似乞衣咁搬來搬去,呢下對食客極唔尊重已經算!仲話我一個人霸住2個人嘅座位,佢講野真係好有問題!但係因為叫左野,唯有繼續坐,忍住冇出聲。間餐廳地方淺窄,仲要加摺凳讓食客坐落中間條走廊度,阻住客人出入。等野食其間,見到有一對男女突然起身離開,好谷氣咁講「你有佢嘅樓面冇同我哋落單架?等咗咁耐都未有野食,我哋唔要啦!」個樓面阿姐話「你已經落左單」,個男客人好有禮貌咁話「我俾你食埋佢啦!」眼見客人等野食等到要起身離開的話,可想而知間餐廳嘅樓面同廚房流程管理極度不善!總之,如果一間餐廳佢嘅服務態度令到客人未食嘢已經咁唔開心,啲嘢幾好食都冇用!唔好恃住自己出咗名,就唔需要保持服務態度和禮貌。樓面員工服務態度差,加上餐廳無法應付人流客量而出現流程管理有問題,就要變相讓客人受氣啦!今時今日咁嘅服務態度點得㗎!