2009-10-07
我都話過會再幫襯, 但估唔到係咁快。離上次幫襯不到兩個星期, 已經開始心癢癢, 好懷念佢d齋嘅味道今次各種素菜依然好味 服務依然親切有禮 工作人員仲利害到認得我地, 同記得我地上次食乜什豆甘筍合掌瓜湯~非常清甜菠蘿咕嚕肉~味道同真嘅咕嚕肉一樣, 只係素肉嘅質感不太像葡汁松子銀雪魚~不得不讚, 第二次食佢個銀雪魚, 依然覺得好好味, 葡汁做得出色, 帶有輕微辣味, 如果個汁用o黎撈飯, 一定可以食多幾碗乾炒牛河~呢個聽聞係佢地嘅招牌菜, 當然要試吓啦! 果然無介紹錯, 够色够味够鑊氣, 連素牛肉望落都同真嘅一樣, 真係: 素牛, 真牛, 傻傻分不清楚! 但佢亦同真嘅乾炒牛河有同一個通病, 就係油咗少少! 唉, 想食好味嘅乾炒牛河, 始終都係要犧牲吓, 唯有跟住幾日食少d我諗我好快又會再o黎, 簡直就好似上咗癮! 真唔明點解有d人話"未能食素"! 我直頭愛上食素!
什豆甘筍合掌瓜湯~非常清甜
菠蘿咕嚕肉~味道同真嘅咕嚕肉一樣, 只係素肉嘅質感不太像