2025-07-08
1️⃣安格斯牛肉肉醬闊麵➕溫泉蛋🍝今次試咗呢碗安格斯牛肉肉醬闊面,真係超驚喜!首先,牛肉肉醬濃郁得嚟又唔會過鹹,味道香氣四溢,感覺好有層次。啲安格斯牛肉切得啱啱好,咬落去鮮嫩多汁,真係令人食咗一口就停唔到。再加上闊面,吸收咗肉醬,食起來滑溜溜,口感一流。最特別係個溫泉蛋,蛋黃流心,落喺面上面,整個味道更加豐富,真係好享受!整體嚟講,呢碗面唔單止好味,仲好有飽腹感,真係一餐滿足!2️⃣Burrata Chorizo Pizza🍕至於 Burrata Chorizo Pizza,就更加令我驚艷!薄餅底烤得金黃香脆,搭配上滑滑的 Burrata 芝士,真係好正!每一口都可以感受到芝士的奶香,配合上嘅 Chorizo,辣味又香氣四溢,兩者嘅結合簡直完美。再加上一啲新鮮香草,帶出整體味道更加清新。呢個比薩無論係做主菜定係分享都絕對啱,而且每一口都令你感受到意大利嘅風情!總括嚟講,呢兩道菜都好值得一試,真係好滿足!
2️⃣Burrata Chorizo Pizza🍕
安格斯牛肉肉醬意粉,加溫泉蛋
Burrata Chorizo Pizza