2017-08-08 198 瀏覽
今日中午黎到豊之丼食,今次第三次喇。Lunch time次次都要排一陣,因為位置唔算多,大概等十五分鐘左右,大家唔好排錯豚x條隊呀。佢menu其實唔算多combination, 多數係魚生丼,好少熟食,好似得鰻魚,所以唔好魚生嘅就無咩選擇喇。講下個味噌湯,有幾隻蜆肉,唔係個d supermarket買番黎開水個d, 唔會得個死咸。至於個main course, 魚生丼,碗仔細細,其實都夠飽,今次叫左有海膽嘅丼,嘩,好鮮甜。海膽無苦味,有淡淡海水味,帆立貝夠厚肉,入口好有滿足感,食左三次,材料依舊好新鮮,而且好足料,好正,要俾個thumb up佢👍🏻可惜佢無lunch set, 我覺得如果有set, 感覺會仲抵。不過以百幾蚊黎講,又無加一,食到咁似日本嘅魚生,真係不容易。