2009-07-20 9 瀏覽
第一次到小肥牛, 係去灣仔的分店, 當然其實係去會合朋友, 都無認真食, 未去之前已經食飽今次就唔同, 約左成班老師同事去食, 一食就喜愛他! 我地係叫蕃茄牛腩湯底的, 湯底本身已經有牛腩, 什菜等, 味道幾好火鍋料有墨魚滑, 雪花牛 x2, 什菌, a菜, 津白, 腐皮, 芝士腸, 烏冬, 都好豐富! 最有印象, 係個墨魚滑, 感覺好彈牙, 一更一更批落個湯度, 好快就熟, 仲有蟹子夾雜其中, 爽!雪花牛切得薄薄, 灼一灼就熟, 點加了蒜蓉, 辣椒粒的豉油, 好好食, 所以要再加一碟!餐牌上仲有多款刺身, 叫左個迷你刺身拚, 魚生都好鮮, 五十幾蚊一個唔貴!我地去的時候差唔多爆滿, 都幾受歡迎, 相信冬天都幾難搵位了

今次就唔同, 約左成班老師同事去食, 一食就喜愛他!