2024-05-24 32 瀏覽
今日又嚟到尖沙咀食飯,因為朋友好鍾意食打邊爐,所以對打邊爐嘅餐廳好有要求,所以我完全冇上網睇過關於呢間餐廳,直接相信佢咁樣準時喺餐廳門口出現,第一個感覺真係有驚喜,有別於一般嘅打邊爐餐廳,呢間感覺好乾淨好企理,個地下唔會又濕又滑,然後所有嘢食擺盤都好精緻又新鮮,連店員嘅服務態度都好好,所以幾時都話跟住識食嘅朋友去食晚餐係幸福嘅!我哋今次都叫咗好多樣嘢,全部都好出色,有幾樣嘢我覺得必須要同大家介紹吓嘅,因為下次再嚟都一定會必點!南非活鮑魚超級大隻,又夠新鮮,肉質厚實,口感q彈,食落完全冇渣,食晒成碟都覺得未夠喉。牛頸脊口感肥嫩,油脂分布一流,真係第一眼見到個油花已經好開心,食落就更加滿足!啲蝦真係超大一隻,好少何去打邊爐見到咁大隻,仲要爽口,勁新鮮!今次約齊一大班朋友嚟食,又可以舒舒服服咁樣坐喺度傾偈傾一晚,又食到好好味嘅食物,真係勁開心。