2022-11-02
整間黃色超重藝術感,好靚,好高質!晚餐環境比較暗,moody 路線超舒服,有少少好像去了旅行。早一段時間已經有留意尖沙咀的藍色打卡餐廳。中環開了黃色主題超吸引我,即刻約了早幾日同朋友去試下!環境好靚,晚上的燈光屬於高級情調派系,餐廳店員留意到我想拍照,想不到他們會超細心幫忙稍稍調校燈光!打卡之後就認真享受食物了。豆腐印象最深刻:兩種豆腐,有奶凍質感再配埋點綴的濃郁醬汁,有驚喜!想不到三文魚子的鮮味好夾這款豆腐,豆味都好出前菜的日本蠔非常新鮮,分開海膽或者混着吃,我比較喜歡海膽和蠔他他分開食,味道更加分明。茶碗蒸的帶子卷成花的形狀,蟹湯味道與蒸蛋味道好夾,反而帶子不要沾點太多蟹湯,否則帶子鮮味會被蓋過~ 整體口感非常細滑!Pork belly 有驚喜!平時比較少食「肥豬肉」類別,食fine dining 就試一下可以有什麼不一樣!豚有豚味😂 真的,另外倒入的胡椒汁超好食!厚切慢煮豚肉超軟熟,如果其中一面可以煎到脆卜卜就好啦!最後甜品好靚! 味道非常Refreshing, 食完豚肉主菜後食剛剛好。 女生的話建議食6 courses 剛剛好, 男生食 8 courses 吧!最後記得問一下店
最後記得問一下店員去後邊隱藏樓梯打卡,波波燈超靚 有電影感!店員整體服務非常好的!