2009-07-09
已經兩個月無去食這間foodcourt counter 的金寶了, lunch time 又去試多一次, 不過今次唔係食咖哩喇, 好想食生牛肉粉, 因為... 有細碗裝賣買左碗小牛, 同埋一碟蒸粉包嚟食, 兩樣嘢加埋總共要$46, 一碗粉加一個小食, 都唔算貴啦先講好的地方吧, 碗湯粉味道好濃, 有牛肉味, 尢其係將生牛肉浸完湯之後, 牛肉的味散落湯入面, 加入辣椒粒, 青檸檬汁同香葉食就好好feel, 牛肉嫩, 雖然片得幾薄, 但都好食蒸粉包係同事上次食完之後同我講一定要買的一個小食, 不過唔知點解春卷, 雞翼都有優惠價, 就係蒸粉包無, 十八蚊兩塊都唔平架 個粉包女面的肉碎同菇粒係個粉包最出色的環節, 如果可以塞得爆d仲正, 點粉包的汁醬十分之開胃, 我仲用佢嚟點埋生牛肉食唔好的地方, 最主要係碗粉的湯唔算好夠熱, 上次食咖哩飯都有過經驗, 就係等食物的時候, 見佢地做好了湯粉, 良久都無人嚟攞, 其實佢地可以嗌number的, 如果只係依賴人客自己睇screen, 一嚟未必睇到, 二嚟最可惡之處係佢地居然唔係個個number都打出嚟, 食物ready 我都唔知道, 搞到我要企喺度
唔好的地方, 最主要係碗粉的湯唔算好夠熱, 上次食咖哩飯都有過經驗, 就係等食物的時候, 見佢地做好了湯粉, 良久都無人嚟攞, 其實佢地可以嗌number的, 如果只係依賴人客自己睇screen, 一嚟未必睇到, 二嚟最可惡之處係佢地居然唔係個個number都打出嚟, 食物ready 我都唔知道, 搞到我要企喺度眅實佢地出左我碗粉未...
味道明明可以係五分, 都變做四分, 好心就檢討吓啦, 不過我都會再食, 因為overall 算幾好食的!