好耐無黎長沙灣,俾我地發現間懷舊鋸扒餐廳😁係我鐘意既格仔枱布上用餐,別有一翻味道。我依啲眼寬肚窄既當然食美式什扒配蒜蓉汁再配薯條啦~另外揀左羅宋湯,佢仲送牛油餐飽,絕配🥰餐飽個碟都暖架,感覺拎滿分😊個包暖笠笠,加上牛油香,好懷念!羅宋湯好足料,微微辣帶點酸,好開胃😊當中有一,兩舊扒肉,煲完湯既肉都竟然仲好軟👍🏻什扒包括厚切豬扒、牛扒、煙肉、雞全翼,仲有珍寶腸~有專人用亞拉丁神燈幫你淋汁,牛扒被滿滿既蒜蓉包圍著,好香呀~ 肉質一點都唔軔👍🏻豬扒豬味濃郁,厚切但唔「鞋」😙珍寶腸吸收左肉汁同蒜香,好好味~雞翼肉嫩,皮仲有點點脆,加上蒜香連我依個懶人都整隻雞全翼食晒😁配既係粗薯條,好有舊日既情懷🥰老公有要求,揀左肉眼扒,5成熟配薯條~煎得岩岩好既5成,肉質鬆軟,加上香濃的黑椒汁,好有兒時回憶。追加既吉列豬扒係超脆既外表下,內面係肉質軟又嫩既豬扒,無用鬆肉粉而做到依個程度,當可以錯過😋手打牛肉漢堡包,好食個M記漢堡包N倍,手打牛肉嫩又軟,差不多2cm咁厚,牛肉味濃,加上超香黑椒調味,正!老公點左啤酒食扒,真係好港式食法🤣另外餐飲我地點左經典紅豆冰和雜果賓治🍸🍹紅豆冰帶點椰奶香🥰紅豆又軟😄雜果賓治
好耐無黎長沙灣,俾我地發現間懷舊鋸扒餐廳😁

係我鐘意既格仔枱布上用餐,別有一翻味道。

我依啲眼寬肚窄既當然食美式什扒配蒜蓉汁
再配薯條啦~
另外揀左羅宋湯,佢仲送牛油餐飽,絕配🥰
餐飽個碟都暖架,感覺拎滿分😊
個包暖笠笠,加上牛油香,好懷念!
羅宋湯好足料,微微辣帶點酸,好開胃😊
當中有一,兩舊扒肉,煲完湯既肉都竟然仲好軟👍🏻

什扒包括厚切豬扒、牛扒、煙肉、雞全翼,仲有珍寶腸~
有專人用亞拉丁神燈幫你淋汁,
牛扒被滿滿既蒜蓉包圍著,好香呀~ 肉質一點都唔軔👍🏻
豬扒豬味濃郁,厚切但唔「鞋」😙
珍寶腸吸收左肉汁同蒜香,好好味~

配既係粗薯條,好有舊日既情懷🥰

老公有要求,揀左肉眼扒,5成熟配薯條~

老公點左啤酒食扒,真係好港式食法🤣

另外餐飲我地點左經典紅豆冰和雜果賓治🍸🍹
紅豆冰帶點椰奶香🥰紅豆又軟😄
雜果賓治顏色繽紛😃

甜品有香港品牌出既雲呢拿雪糕和好少地方食到既花奶啫喱🥰

依度唔單止味道、環境懷舊、播既都係8、90年代既歌,而且水準唔錯、份量十足,好多男性或家庭黎呢~
2021-10-16
  • 吉列豬柳