2023-02-13
【元朗 - 原隻龍蝦雞煲火鍋】呢間火鍋店裝修得幾懷舊,入面乾淨企理!職員服務態度好好,好熱情👏🏻👏🏻👏🏻醬爆龍蝦雞煲🦞龍蝦大大隻好新鮮😱😍😍係用原隻新鮮嘅澳洲龍蝦黎整,一捧上台就已經覺得好香🤤蝦肉肉質結實彈牙,味道濃郁好入味!雞煲餐廳選用嘅係原隻清遠雞🐥肉質嫩滑,都係好入味好好食,辣辣地好開胃,有得揀辣度,唔想食太辣可以同職員講微辣就ok‼️食完龍蝦同雞肉之後,就可以加湯開始打邊爐啦🥰牛魔皇(牛頸脊,牛舌,牛胸油,黑柏葉)牛魔皇有4款食材,包括牛頸脊,牛舌,牛胸油,黑柏葉👀擺得幾靚🤤除左肥牛,其實牛頸脊都好適合打邊爐食,牛頸脊脂肪比較少,肉質有彈性,肉味濃厚鮮嫩;牛舌口感爽脆,比起其他牛肉更爽滑彈牙,牛肉味重;牛胸油第一次食,聽講食完皮膚又滑又彈哈哈,即刻食多幾塊,口感唔係我想象中嘅油膩口感,而係爽口嘅😱煮差唔多8秒就食得;黑柏葉新鮮Q彈‼️手打蟹籽墨魚丸大大粒嘅蟹籽墨魚丸,呢款係幾特別嘅一款打邊爐菜式,因為墨魚丸出面包左層蟹籽食落好爽脆,同埋都係好入味,唔洗點醬汁其實都已經夠味,好食💗
醬爆龍蝦雞煲
牛魔皇(牛頸脊,牛舌,牛胸油,黑柏葉)
手打蟹籽墨魚丸