2020-10-27 85 瀏覽
公眾假期 12:00 noon 未到便到, 同老公見有午餐供應又無人, 便入去試下, 有泰國風味的裝修,  我們當然想坐入篤篤車內啦,  其實是卡位扮篤篤車,  但服務員說已有人訂了位, 正常留給四人一組的客都是理的。 我們坐下, 老公便好快order lunch set,  而我只選好食飯但未選好飲什麼, 但女服務員想即時收餐牌的舉動使我充滿壓力,  其實又唔多客, 點解咁急 ? 餐牌不是用來給食客睇的嗎 ?  我只好唔睇便order 凍檬水啦, 之後再自己去旁邊張桌子自取餐牌再睇,  不知幾想叫沙冰, 可惜可惜 !!  其實唔明為何很多餐廳唔放餐牌在桌上比客人慢慢睇 ?  我可以食食下再order  的, 但因為覺得煩而不想叫服務員比餐牌我, 結果便不再order ,  都是餐廳賺錢少了。講食物 :  蠔仔蛋飯的蠔仔好肥美,  又夠大, 份量又多, 煎出的蛋香又十足,  配白飯食很好味, 但老公話剩食蛋便覺有些咸 。冬蔭河粉好大碗,  hk$48 性價比超高。
題外話/補充資料: 餐廳內無洗手間
2020-10-26