2018-09-18 239 瀏覽
想同屋企人食好食嘅放題,所以就黎到尖沙咀食殿。大喜屋!食物嘅質素果然冇令我地失望,好好食!!係未上菜之前就去左熟食拎左d小食同飲品先。鴨胸肉質滑嫩,而且有肉汁唔會太乾,味道不錯。飲品方面拎左梅品,酒精濃度唔會太高,容易入口,甜甜地,不太能喝酒嘅朋友也可以一試。咁啱有呢到好出名嘅海膽手卷,咁梗係要去排隊拎啦!真係好好食!平時不是海膽迷嘅家人都話好食。味道十分鮮甜可口!好新鮮而且不會腥!不過每次限拎兩件。中意食海膽嘅朋友記得要排多幾次啦!好精緻嘅三款刺身杯。最推薦嘅就係海膽杯!同樣d海膽好新鮮好好食,配上蟹籽同埋吞拿魚蓉好正!同樣係精緻嘅壽司,呢四款都好好食!而我自最中意食嘅就係黑松露油甘魚壽司!黑松露同油甘魚簡直係絕配!之後就到刺身,全部都大大件啖啖肉,三文魚吞拿魚都好新鮮。不過d蝦就一般般。另一個必食嘅就係薄燒和牛。非常嫩滑,而且好香牛味,油脂比例剛好!而炸物方面,天婦羅好脆身,炸漿唔會太厚。至於中意食雪糕嘅朋友就一定要試下以下呢幾款啦!Haagen Dazs 嘅桃味乳酪雪糕好清新唔會太膩,最啱食完放題食。而沖繩海鹽咸咸地奶味好出,都唔錯。Movenpick 好好食!好重朱古力味,令人

而炸物方面,天婦羅好脆身,炸漿唔會太厚。

至於中意食雪糕嘅朋友就一定要試下以下呢幾款啦!

而沖繩海鹽咸咸地奶味好出,都唔錯。
Movenpick 好好食!好重朱古力味,令人一試再試,而且但唔會好濟!

下次再戰!