2017-09-07 1579 瀏覽
今日又到因為interview 既關係,本來朝早interview 但突然改下晝,搞到我天地走。行過見到小肥牛有午市邊爐,見好耐冇打過邊爐一丁友去試。佢做半自助形式,叫一碟肉,蔬菇丸類自助,飲品有汽水、茶、蔗水,仲有雪糕。叫左個豬骨湯底,美國雪花肥牛。60分鐘任食,雖然份量唔多,但係午市岩岩好,食太多肉會好辛苦。湯底不過不失,雪花肥牛都幾香牛味,我冇拎豉油,一樣好食,其實我傾向打邊爐唔點醬食,咁先食到湯底個味,同埋先知d料靚唔靚。肉係ok既4分。自助食材都算多選擇,如果同日本邊爐比一定係日本個隻多菜類揀,呢度得幾款,不過都尚算新鮮,係西生菜有少少紅色野係菜面,代表冇咁新鮮。不過我係鐘意食菜既,我都食左好多。小肥牛有樣野一定必食,就係炸響玲,超新鮮,好脆,放一放湯就食得,我坐底食兩碌。同埋d蔗水真心好飲,我自己一個飲晒成樽,清清地,有蔗味,唔係死甜。總括黎講,雖然單拖打邊爐係kam d ,不過最緊要d野好食,同埋午市環境唔錯,人少少,唔會被人歧視。不過好似得一間分店有午市食,有機會我會再試。畢竟本地自家品牌又有質素既火鍋店,我傾向支持本地特色,所以今次4分。另外,廁所都幾乾淨,好放心放抵

另外,廁所都幾乾淨,好放心放抵幾兩。