2023-04-20 48 瀏覽
今日同朋友去到觀塘搵食,之前同事推介呢間餐廳,話佢都唔錯,所以就黎左食咗Chill-i同朋友分別叫左安格斯牛小扒同香草羊扒,個小扒煮得啱啱好,入口即溶,仲有啲juicy嘅感覺,真係令人回味無窮。羊扒亦都幾嫩,加上香草嘅調味,真係好香好滑口。佢哋嘅沙律同薯條,沙律嘅新鮮蔬菜同埋自家製嘅沙律醬混合得啱啱好,有啲酸酸甜甜嘅滋味,好開胃。而薯條就炸得恰到好處,鬆脆爽口,唔會太油膩。佢杯野飲薄荷青檸梳打,真係好幾好飲,個梳打係好香濃嘅薄荷味,同埋有啲微微嘅酸味,加上青檸檬汁,味道好爽口。呢度食物質素好高,加上舒適嘅環境同埋友善嘅服務,真係一個好啱去嘅餐廳。如果你鍾意西式嘅餐飲,一定要嚟Chill-i試試啦