2022-09-07 33 瀏覽
呢間台灣餐廳有好多特色台灣食物,一般係香港既台灣餐廳都比較少有,另外有好多特色飲品,價錢一般2x-3x,抵飲,仲有大量芋圓甜品可選😍😍😍疫情無得去台灣,去呢間餐廳搵番啲記憶😆餐廳裝修舒服新穎,卡位座坐得舒服😌椒麻脆炸雞拼滷肉飯個炸雞處理得好好,椒麻味調得好好,裏面的肉質好嫩滑,餐廳好貼心,附送一對膠手套🧤。滷肉飯嘅份量都好大,上面舖咗好多滷肉,啲飯係珍珠米,粒粒分明。每個面霜可以加$10升級,包括有三碟小食同一碟滷肉青菜,三碟小食係炸花生同兩款醃菜,我對花生好有要求,呢個花生炸得好香好脆口,食得出好新鮮,另外個醃菜都整得好好,酸酸甜甜,好開胃岩鹽鹹豬肉拼皮蛋醬生菜包刈包熱辣辣,軟綿綿,有時啲刈包會整得好甜,但呢家唔會,甜度剛剛好。豬肉份量多,每個包可以夾到三至四塊豬肉,皮蛋醬好香蒜蓉同皮蛋味,夾埋一齊食好好食😋自家製香滑芋泥烏龍奶茶奶茶裏面有好多芋泥,個奶茶沖得好香滑,烏龍茶味好香,而且唔太甜,好飲混一色綜合手工芋圓呢個甜品非常足料,真係混一色,乜都有,有大量芋圓、地瓜圓、紅豆、仙草、珍珠,口感非常豐富食到大滿足😍

餐廳裝修舒服新穎,卡位座坐得舒服😌

椒麻脆炸雞拼滷肉飯

岩鹽鹹豬肉拼皮蛋醬生菜包