抵受唔住美食嘅誘惑🤤家住屯門嘅朋友話呢間cafe 好食又好chill,所以我假日專登入嚟體驗一下😚Cafe位於屯門碼頭海濱長廊旁邊,呢排雖然好熱,但係海濱長廊嘅海風吹過嚟都幾舒服😌🤣不過最後我哋都係選擇咗坐室內,因為當日33度🤣而且我係好怕熱之人💦呢到室內採用簡約工業風格,水吧位置上面寫咗同畫咗一系列嘅咖啡飲品比例同menu,幾特別😍🤣睇唔明都唔更要,因為呢到係用QR code 手機落單,我哋點菜都用咗十幾分鐘😂因為好多都想食🤤而且選擇種類好多,最後我哋選擇咗一啲比較特別同埋冇咁飽肚,咁就可以食多幾款喇!🦀🥗蟹肉飛魚籽蟹棒沙律 $98😋食後感:-📷賣相好吸引🤩好colourful🌈-大條蟹棒多蟹肉,仲有沙律菜、洋蔥、蕃茄仔同埋黃色甜椒,豐富開胃🤤🧀🥓🍄芝士煙肉焗啡菇 $68😋食後感:-芝士煙肉不嬲都係絕配🙌🏻同埋啡菇一齊焗可以中和其濃味,好味😋👍🏻仲有沙律做伴菜,輕食之選👍🏻🐷🖐🏻🍕手撕德國鹹豬手薄餅 $128😋食後感:-估唔到德國鹹豬手都可以放落pizza度,第1次試呢種新口味😋表示好味🤤👍🏻👍🏻-📷同樣賣相吸引🤩好colourful🌈-手撕德國鹹豬手同pizza上嘅配料味道好夾,豬

🦀🥗蟹肉飛魚籽蟹棒沙律 $98
-📷賣相好吸引🤩好colourful🌈

🧀🥓🍄芝士煙肉焗啡菇 $68

🐷🖐🏻🍕手撕德國鹹豬手薄餅 $128
-📷同樣賣相吸引🤩好colourful🌈
-手撕德國鹹豬手同pizza上嘅配料味道好夾,豬手比較肥膩配燈籠椒、洋蔥啱晒,加上芝士,pizza 味道更豐富😍
-成日都會覺得食成個豬手太heavy 或者經常食唔晒,呢個輕食豬手嘅配搭真係perfect🙌🏻

🍫☕️Ice Mocha (大)$54
😋飲後感:
-咖啡味比朱古力味濃,幾好飲😋
-勁大杯🤩飲咗幾個鐘🤣味道都唔會變到太啖,啱晒chill住嚟飲

❄️☕️Frozen Caramel Latte (走忌廉)$56
😋飲後感:
-呢款係我第2選擇,我朋友選咗,飲咗一啖試味😋沙冰底勁涼,焦糖味好香,啖啖哋咖啡味,好啱夏天飲❄️瞬間涼快😌

🍨☕️Affogato $38
😋食後感:
-第1次品嚐呢款雪糕咖啡,味道都唔錯👍🏻又食得又飲得,愈食到底咖啡味愈濃,咖啡控必點嘅甜品🤤

🍨雲尼拿雪糕 $30
🥃百利甜酒( 1oz)($20)
😋食後感:
-呢款係兩球雲尼拿雪糕加1 shot Baileys,喜愛甜酒嘅一定會喜歡💕個人表示好飲🤤又係又食得又飲得,份量都幾多😂飲完mocha 再食呢款甜品都等同飲多杯酒精飲品🍸

最後我哋喺cafe 一邊食一邊chill 咗成個下午(4個鐘)🤣果然如朋友所言,好食又好chill呢!
2023-06-04
  • 蟹肉飛魚籽蟹棒沙律
  • 芝士煙肉焗啡菇
  • 手撕德國鹹豬手薄餅
  • Ice Mocha (大)
  • Affogato
  • 雲尼拿雪糕 +百利甜酒( 1oz)