2019-03-13
元朗人一定識夜晚時間勁多人排隊~小店位置唔多~ 所以都要等等~ 拎完位就會俾張Order紙你~咁等緊位時可以都可以揀定心水食物入座就快D有得食 (不過都都等左10-15min到先有野食上)壽司 時令刺身 飯麵定食 鍋物 炸物 串燒 小食 真係咩都有!壽司出名大件唔洗講 鰻魚壽司真係又長又大件 每次必嗌嘅就係炒飯 今次無叫鰻魚壽司 因為想食鰻魚炒飯$76份量已經無以前甘大 不過都唔少架啦! (以前太大姐哈哈哈)飯係偏淋身多汁~ 好入味~而且鰻魚唔會得幾粒! 好食!當然點少得沙律有二人前同重量級揀~我點左三文魚碎沙律 (二人前 S Size) $46 但都絕對夠2個人食 不過以前嘅份量好似再多啲因為沙律醬都幾多下 成年事Fresh得黎又好好食份量就唔多唔少 可以接受~咁嘅份量同價錢 都叫抵食極上三文魚雪花腩$66 (5件)味道同三文魚腩無異你問我有無咩特別 我真係答唔出但的確入口feel到魚脂係多D~三文魚壽司 ($15/1件)大大件 份量足 比正常壽司大炸軟殼蟹反卷($58/6件)真係好抵食...因為大大份 淨係食啲飯都會飽軟殼蟹略為少左啲 不過食完真係會飽 所以呢個價真係抵食~日本
夜晚時間勁多人排隊~
小店位置唔多~ 所以都要等等~
拎完位就會俾張Order紙你~
咁等緊位時可以都可以揀定心水食物
壽司出名大件唔洗講 鰻魚壽司真係又長又大件
每次必嗌嘅就係炒飯
今次無叫鰻魚壽司 因為想食鰻魚炒飯$76
份量已經無以前甘大 不過都唔少架啦! (以前太大姐哈哈哈)
飯係偏淋身多汁~ 好入味~
而且鰻魚唔會得幾粒! 好食!
當然點少得沙律
有二人前同重量級揀~
我點左三文魚碎沙律 (二人前 S Size) $46
但都絕對夠2個人食 不過以前嘅份量好似再多啲
因為沙律醬都幾多下 成年事Fresh得黎又好好食
份量就唔多唔少 可以接受~
咁嘅份量同價錢 都叫抵食
極上三文魚雪花腩$66 (5件)
味道同三文魚腩無異
你問我有無咩特別 我真係答唔出
但的確入口feel到魚脂係多D~
三文魚壽司 ($15/1件)
大大件 份量足 比正常壽司大
炸軟殼蟹反卷($58/6件)
真係好抵食...
日本餐嚟講 價錢親民 而且味道又唔錯 約會去呢到都有得諗!