2021-12-13 495 瀏覽
食開黃店嘅我,因見依間黃店告急,特登去支持。價錢抵大碟。依個價錢算係好唔錯,水準係可以。黃店嚟講,都會expect 落單嘅姐姐態度會好少少。因問姐姐可唔可以喺set lunch menu 嘅一個炒金邊粉走肉。因屋企有一個人食素。姐姐係話可以。入到廚房,因咁啱要去廁所,屋企人聽到依位姐姐話少少錢幾十蚊都要慳。講真,你又大可以話唔可以set lunch走肉。咁米轉喺單點都叫,係佢講set lunch 平啲,有野飲,唔駛加一,叫我地喺裡面點。唔駛單點咁叫。咁樣講幾十蚊都慳,有點難聽。但今日雖然冬天24度,餐廳係完全冇冷氣,只開左窗,風扇都冇。唯一有冷氣嘅地方就係收銀。望住個明爐烏頭魚湯係好香,但真係太熱,食到成身都係汗。頂唔順。

咁樣講幾十蚊都慳,有點難聽。