2017-05-30
好耐冇打食評啦,等我今次比D心機評下呢間越南菜啦!今次當然又係同我最愛黎食啦,本身我都好鐘意食越南菜,而且係我眼中越南菜好難整得難食。今晚我地2個人每人叫左一碗面。香茅雞翼撈檬 $56 (不設加一),味道:8/10今日我叫左呢個,因為唔係好有胃口,飽飽地的感覺,所以叫左個醒胃的。有四隻肥美香茅煎雞翼,好入味,超鐘意,撈檬都好好食,好足料,有好多蘿蔔絲、花生碎、瓜絲等等,咬起上黎個味道係好豐富同埋好fresh,加上自己倒上去的酸甜醬,夏日食係幾醒胃,下次黎我會再食呢個。手撕雞湯河,$68(不設加一),味道:6/10我的最愛叫左呢個面,我地2個都覺得好普通,D雞都算嫩口、滑,不過細細條咁食,唔係好食到雞味,講真呢個面冇咩好講,因為係好普通的滑河粉加雞絲,直接D講就好似去雲吞面店個D湯河咁食。整體黎講,味道係唔差,一定唔係唔好食先啦,但如果以成個性價比去講,雖不設加一,但餐牌內的價錢仍然偏貴,特別個雞絲湯河,唔明點解收咁貴,我好少食到中伏的越南菜,但就食過好多平過佢的越南菜。PS.真心欣賞個香茅雞翼撈檬,值得推介,見佢咁好食,$56係值
今晚我地2個人每人叫左一碗面。
香茅雞翼撈檬 $56 (不設加一),味道:8/10
手撕雞湯河,$68(不設加一),味道:6/10