2020-01-03
自從轉左手之後就好少黎食,因為覺得越黎越難食,但琴晚實在太肚餓又想食米線,所以黎左呢到。見個menu宜家有中小辣,就叫左個酸辣中小辣,但最後落到單都係寫中辣,但我都幾食得辣,所以就算啦無所謂。一上到黎一片血紅色,厚厚一層辣油,然後突然聞到一陣辣油味,係個種超市買既cheap辣椒油味,我真係一頭黑人問號,我住係美孚咁多年食咁多年都無試過聞到咁既味道。咁我唔信邪試左一啖,我簡直以為我味覺出現問題,好似你發燒失去味覺咁,咩味都食唔出,只係得個辣味,我個下差d以為係我問題,但飲一啖檸檬茶又的確有檸檬味wor。d米線既質地反而同以前一樣,但個味道真係世界級咁難食,我覺得全香港求其搵一間米線都無咁難食。佢地根本就係煮完個米線倒左半支辣油落去當酸辣米線。大家如果想試,根本唔需要比錢黎食,係屋企自己煮一煮倒辣油都得。