2013-07-15
好耐無食過呢間野 ,愉景新城個間太遠唔願行入去食。呢間野好出名,我係台北西門町都見過有分店。好經濟實惠既價錢,又有好多款唔同既野食揀。因為上次去愉景新城個間俾左個唔好既經歷我,就係用左d污糟,應該要換既洗地水拖地,搞到好臭臭腳味,食野都食唔落。好喇,新開呢間係吉之島,對面有銀咖哩,好香呀呢一層都。真係一個唔覺意就可以會俾銀咖哩d香味吸引左入去,因為呢間野晚飯時間通常都要等位。是日星期一晚上7點,要等兩個號碼。好快就有位,入到去佢d間格好奇怪,我張台係三人坐位,就係將4人坐位,其中一邊切左一半,得返一個坐位,仲要係路中間,好奇怪。好喇,叫野食,叫左個甜蝦沙律 ($24),肉醬多利亞 ($25),白汁焗雞扒 ($32)同一個焗青口。甜蝦沙律 ($24)好快就到左,份量好似比以前小左,但都好大碗。蝦雖然唔係新鮮既,但都無咩雪味,唔晦,加上好多沙律醬,好快就可以食哂一大碗沙律 。肉醬多利亞 ($25),即係肉醬焗飯,香濃既肉醬跟飯係無敵既,圍邊既係香濃既忌廉,雖然一淡食落去好有罪惡感,但真係好香好好味,令人一啖接住一啖,好快就食哂 。白汁焗雞扒 ($32),睇相好吸引黎到賣相好差
總結,平平地一餐,醫到肚又多選擇!