2005-12-29
連續幾日勞碌後,假期最後一日,終於可以休息下,行下街過下二人世界。係海運影相兼睇燈飾,索性在這裡搵食。近來有西餐恐懼症,所以冇揀stonegrill、Habitu同Panash,最後選擇和花亭,大約6點已經要排隊等位,差不多等了15分鍾。當中以卷物最好食,鰻魚芝士卷-鰻魚又大又肥,芝士細細件,但好夠香,本來想食多一碟,但之後一直都冇再出。海鮮卷-以薄薄pancake皮包住外層,多飯少,我o地仲食了兩碟。三文魚腩、劍魚腩同鰻魚壽司好肥美,口感非常,十幾廿蚊碟好低。反而35蚊一件的toro壽司就唔得,唔夠肥美、唔鮮甜。軟殼蟹手卷及炸軟殼蟹卷兩款同一問題,就是軟殼蟹份量不夠多,又不太熱,唔算係新鮮炸起。最後到甜品,竟然有魚一丁的綠茶大福餅,當然係必食之選,另外芝麻雪榚雖然係來貨,但係好濃芝麻味,又夠香。可能是地區唔同,總覺得旺角分店冇呢間水準咁好。
可能是地區唔同,總覺得旺角分店冇呢間水準咁好。