2022-01-20
冇得堂食嘅時候, 又唔想喺屋企煮飯 唯有落街買外賣嘢食,平時食你食佢啲外賣都係 pizza 麵等, 都唔知有乜嘢好食, 突然上網見到有一間 台式嘅飯糰, 啱曬我呢啲飯桶, 又唔使洗碗又冇咁呢hea, 本身諗住食外賣都冇乜驚喜,求求其其又一餐,點知呢間阿杏飯團, 真係令我對飯團刮目相看,可以話係技驚四座, 個個飯團都係新鮮製造,即叫即做, 件件到手都係熱辣辣嘅, 紫菜仲係脆卜卜嘅 芙蓉鹹蛋飯糰三四十蚊嘅一個飯團, 切開一半,size 每邊都大過一個拳頭 , 簡直就係重鎚出擊, 紫米團包住芙蓉鹹蛋, 仲有唔同嘅配菜同醬汁 圍埋一起, 感覺好juicy 新宿燒汁牛扒飯糰成部iphone 13 Pro咁大塊嘅牛扒, 竟然放咗喺個飯團入面,可想然知佢個飯團係幾足料, 仲有油炸鬼炸菜等配菜,令軟綿綿多汁嘅牛肉 增加爽脆可口嘅口感, 燒汁好惹味, 真係食到停唔到口 燒仙草茉莉淡淡的茉莉味 融入喺仙草味當中, 令戴上香烤味, 感覺很清新 椰果四季春四季春茶香清幽, 配上清甜椰果, 成杯嘢飲 都好清甜,解渴又生津
芙蓉鹹蛋飯糰
新宿燒汁牛扒飯糰