2019-11-09
去開大圍搵個朋友食飯,佢介紹左呢間任食火鍋。呢間餐廳有龍蝦套餐,海蟹套餐同埋雞煲加火鍋套餐。我哋今次都揀咗龍蝦套餐。套餐包括左半隻龍蝦,新鮮或者冰鎮鮑魚同埋另外六種海鮮,仲有安格斯牛肩肉同埋另外八款火鍋配料可以揀。一入到去就有個燉湯,好足料,雞腳煲到好腍,最緊要係個湯好濃味,好補嘅感覺龍蝦超級大隻,估唔到仲有好多膏。煮完之後,肉質好彈牙,一d都唔霉好多汁!新鮮鮑魚都算大隻,好鮮甜彈牙!蟶子皇同貴妃蚌都超好食!佢個粥底火鍋清清地更加食到佢嘅鮮甜味!平時食火鍋最驚就係食蜆會有沙,呢個係完全冇沙!安格斯牛肩肉雖然淨係得4塊,但係食得出佢真係好高級,入口即溶!另外,套餐仲包埋飲品任飲同埋仲有八款配料,我哋叫咗炸魚皮,牛柏葉,油麥菜,墨魚滑,肥牛等。本身見佢每樣得兩三件,以為會唔夠飽,點知我同朋友都食到抱住個肚返屋企!
安格斯牛肩肉雖然淨係得4塊,但係食得出佢
真係好高級,入口即溶!