2021-12-07 1767 瀏覽
第一次黎食,要證明下好評是否真確,果然,不負眾望。其實幾年前已想黎但因疫情少飯局就忘了。知道呢道好多熟客所以即使食lunch都一早訂位,4人叫左套餐,因想試小菜多過點心(評語話點心麻麻)。餐有燒味雙拼,經理話多數係腩仔叉燒,有燉湯,點心小菜各2款,濃湯浸時菜及白飯,$538非常超值。湯係姬松茸響螺雞腳瘦肉,飲落非常鮮甜,家人以為係味精作怪但我覺得係真鮮味因響螺又甜又林,事後無人有口渴問題,證明我是對的,每人起碼有2大碗。燒味真係燒肉(皮脆)叉燒(夠厚)但因份量不多所以吾覺太特別。個粉絲蟹肉煲賣相非常好,鋪滿甜美的鮮蟹肉,粉絲好乾身加上微辣,我估係胡椒粉,個味超好。我其中一樣致愛咕嚕肉粉吾厚,甜酸味剛好,汁食到尾都無結埋一pat, 亦無太多肥肉,浸菜係菜心,好大碟又甜。點心有鮮蝦菜苗餃及咖喱魷魚,同樣好食。食到好飽所以要左2碗飯都有剩。埋單$6xx, 超值,有機會再去會試其他小菜。呢道服務亦貼心,店員客氣有禮,讚!
2021-12-04