2016-02-17 1148 瀏覽
環境:星期二嘅下午3點嚟到,仲有set lunch食。一入到嚟,座位不多,全部都係4人檯。掛滿啲幾特別嘅燈,雖然唔大,但係好有屋企嘅感覺煙肉薯仔湯:煙肉薯仔打碎晒,煙肉好細好細粒。但一上檯就聞到好香嘅煙肉味。質感唔會好厚好膩,鹹度適中,連細細嘅煙肉粒都唔鹹喎!大蘑菇雞肉長通粉:估唔到咁大碟,今晚唔使食飯喇!長通粉上鋪滿芝士片,下面就係大蘑菇粒及雞肉絲。撈撈先,質感好creamy,啲汁可以完完全全沾喺每條長通粉上。要一讚嘅係呢度用蘑菇粒及雞絲,點解呢?平時外面嘅餐廳用原隻大蘑菇及雞塊,咁好似我呢啲懶人如果想啖啖有通粉、蘑菇及雞,咁我咪要自己切囉?不過呢度為我做好晒,咁我就唔使煩啦(好難得食完成碟pasta,仲有好多雞及蘑菇淨低)!味道偏淡,如果鍾意濃味嘅朋友就一定要加鹽喇。我選擇落pepper食,好有屋企食物嘅感覺。唯一要俾嘅意見係,因為份量幾大,而且個汁比較creamy,如果再加咁多芝士片會漏上加漏。下次有客人落單嘅時候可以問吓佢哋需唔需要加芝士片,咁就唔會怕漏,又唔會浪費啦。仲有碟餸嘅顏色唔係太色彩繽紛,如果加條豆或者番茄仔咁就會更加靚服務:應該係Cecilia嘅小姐好有禮貌,其他外
煙肉薯仔湯
大蘑菇雞肉長通粉:估唔到咁大碟,今晚唔使食飯喇
大蘑菇雞肉長通粉
凍檸茶
服務:應該係Cecilia嘅小姐好有禮貌,其他外籍員工雖然食緊lunch,但見到我自己斟水都即刻放低啲飯嚟幫我,又要一讚!
2016-02-17
10 分鐘 (堂食)
大蘑菇雞肉長通粉
凍檸茶