2023-06-15
一向都鍾意喺cafe食嘢,感覺好悠閒,今次嚟到賞島咖啡屋,環境同食物都令人好滿意西京燒比目魚($178) - 比目魚嘅肉好好食,魚皮好香口,點埋沙律醬甜甜地咁好開胃,配有薯蓉、咖啡菇同沙律菜,薯蓉好似加咗啲似椰菜花嘅蔬菜類,口感好特別蒜油花椒蜆肉意粉($108) - 蒜油足夠,油而不膩,意粉口感好好,加埋花椒令到成碟意粉好特別,有fusion嘅感覺同味道,食完會有麻辣嘅餘韻,好特別,蜆肉新鮮,擺盤亦好靚Sesame Latte(跟餐+$12) - 芝麻味極香濃,好似食緊甜品咁,口感順滑,甜度亦啱啱好Passion Fruit Soda - 熱情果味好重,夏天飲梳打好爽蕃茄湯 - 酸度啱啱好,啖啖都飲到蕃茄蓉,加埋香草味道更加提升沙律 - 用料新鮮,配士多啤梨幾特別,柚子汁亦好開胃每張枱都有唔同嘅擺設同slogan,木系枱櫈好靚,亦坐得好舒服周圍都有好多唔同嘅小擺設,佈置得好有心思,店面亦好乾淨企理,成個感覺好舒服餐牌簡潔得嚟提供嘅選擇好多,店員好有禮貌,出餐亦好快,成個體驗都好好,值得推薦
沙律 - 用料新鮮,配士多啤梨幾特別,柚子汁亦好開胃