之前一直好想去泰國試下體驗流水蝦 點知疫情爆發 泰國之旅遙遙無期最近睇YouTube發現香港宜家竟然都引入左流水蝦!即刻唔理三七廿一book位試下我地去左銅鑼灣店 book左食5點果輪 貪抵食d又無咁多人環境都幾乾淨企理 每張枱隔離就已經放滿大頭蝦既長型水缸 可以即夾即燒食物選擇亦都好多 估唔到除左任食大頭蝦 仲有生蠔 扇貝 大蜆等等其他海鮮係出去揀野食其間 餐廳職員幫我地放左第一輪既大頭蝦燒住先 呢個做法其實都幾好 可以把握時間 食足2個鐘大蜆同埋每人一件既和牛真係超正即夾即燒既大頭蝦真係超多膏超鮮甜 同平日係泰國餐廳食到既大頭蝦真係兩回事 點埋餐廳既泰式生蝦醬汁黎食超正除左大頭蝦 大蜆 雞軟骨 燒菠蘿都係絕對唔可以錯過 真係好好味 最好係可以自己加配料 牛油蒜蓉果d 味道level up另外最Bonus係佢既野飲同甜品種類都好多 最愛食雪糕既吃貨小妹最後忍唔住食左4款先收工睇YouTube d人講到又唔夠飽 服務又一般咁 但親身試完覺得夠晒飽之餘(自問食量唔細)服務亦好好非常主動 好彩最後都係信自己 有幫襯
最近睇YouTube發現香港宜家竟然都引入左流水蝦!
即刻唔理三七廿一book位試下

我地去左銅鑼灣店 book左食5點果輪 貪抵食d又無咁多人